Αυτοί είναι οι 13 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Αττικής – Δείτε τους σταυρούς των υποψηφίων και των 11 παρατάξεων

22/06/2014 Περιφέρεια Αττικής, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανανεωμένο σε ποσοστό σχεδόν 93% είναι το σώμα των περιφερειακών συμβούλων ανατολικής Αττικής αφού από τους εκλεγέντες το 2010 μόνον η Δέσποινα Αφεντούλη του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού τα κατάφερε και μάλιστα εκλεγόμενη και πάλι πρώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το 2010 εξελέγησαν 11 περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής, λόγω της αύξησης του πληθυσμού όπως προέκυψε από την απογραφή του 2011, οι περιφερειακοί σύμβουλοι αυξήθηκαν σε 13.
Από αυτούς λοιπόν είναι η πρώτη φορά που οι 6 είναι γυναίκες και μόλις οι 7 άνδρες.

Από τους 13 περιφερειακούς συμβούλους στην πρώτη τριάδα είναι… γένους θηλυκού αφού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κατερίνα Θεοχάρη (Δούρου), στη δεύτερη η Δέσποινα Αφεντούλη (Σγουρός) και στην τρίτη η Ιωάννα Τσούπρα (Δούρου).

Δύο ακόμη περιπτώσεις που χρήζουν μνείας είναι αυτές του Γιάννη Σμέρου και της Ευρώπης Κοσμίδη οι οποίοι παρότι τιμήθηκαν από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό συμπολιτών τους (κατετάγησαν δεύτερος και τρίτη στη σταυροδοσία του συνόλου των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων) δεν εξελέγησαν επειδή δεν πλειοψήφησε η παράταξη Σγουρού.

Από την παράταξη της Ρένας Δούρου εκλέγονται εκτός του αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου, οι Κ. Θεοχάρη, Ι. Τσούπρα, Σπ. Πάντζας, Φ. Νικηταρά, Ι. Στεργίου, Στ. Κοροβέσης και Θ. Αναγνωστόπουλος ενώ πρώτος επιλαχών έμεινε ο Θ. Γκοτσόπουλος.

Από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού εξελέγη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παύλος Καμάρας και η η Δέσποινα Αφεντούλη ενώ πρώτος επιλαχών έμεινε ο γιος του Γιώργου Σμέρου Γιάννης και ακολουθεί η Ευρώπη Κοσμίδη – η πιο ηχηρή μεταγραφή του κ. Σγουρού από τη Νέα Δημοκρατία.

Από την παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου εξελέγη μόνον ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πάρις Ευαγγελίου ενώ πρώτη σε ψήφους υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος – δεν εξελέγη – ήταν η Γεωργία Στουραίτη από το Μαρκόπουλο.

Από την παράταξη του Ηλία Παναγιώταρου εξελέγη μόνον η υποψήφια αντιπεριφερεάρχης Ευγενία Χρήστου, η σύζυγος του προφυλακισμένου βουλευτή Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή ενώ πρώτη σε ψήφους υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ήρθε η Μαρία Αλεξανδράκη.

Από την παράταξη του Παύλου Χαϊκάλη εκλέγεται μόνον ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Πελέκης ενώ πρώτη σε ψήφους υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ήρθε η Αιμιλία Ορφανίδη.

Από την παράταξη του Θανάση Παφίλη δεν εξελέγη κανείς αφού η παράταξη του ΚΚΕ συγκέντρωσε στην ανατολική Αττική ένα από τα μικρότερα ποσοστά σε ολόκληρη την Αττική. Πρώτη σε ψήφους υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ήρθε η Αθανασία Παντελόγλου.

Από την παράταξη του Θάνου Τζήμερου πρώτη σε ψήφους υποψήφια ήρθε η Μαρία Αρτέμη ενώ από την παράταξη του Αντώνη Γάκη ο Β. Καραμολέγκος.

Από την παράταξη της Δέσποινας Κουτσούμπα πρώτη σε ψήφους υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ήρθε η Ελ. Ψυχογιού, από την παράταξη του Πέτρου Μαντούβαλου η Αθ. Ματσούκα και από την παράταξη της Μαρίας Γιαννακάκη η Αν. Βλαχοπουλιώτη.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Δούρου.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Σγουρού.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Κουμουτσάκου.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Παναγιώταρου.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Χαϊκάλη.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Παφίλη.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Τζήμερου.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Γάκη.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Κουτσούμπα.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Μαντούβαλου.

Δείτε εδώ τη σταυροδοσία όλων των υποψηφίων της παράταξης Γιαννακάκη.

Αναδημοσίευση του άρθρου της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας Νοτιοανατολικά από το Lavriaki