Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Λαύριο

Mε Γιώργο ΒαρυφημιάδηΜε Σάββα ΚαλεντερίδηΕκδήλωση Μνήμης του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου “Μιθριδάτης” για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον χώρο του Μνημείου του Συλλόγου, Λαύριο, 10/05/14.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Πατέρα Κωνσταντίνο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων από τον κ. Βαρυθυμιάδη Γιώργο, από τον Δήμο Λαυρεωτικής και από πολιτιστικούς συλλόγους του Λαυρίου. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Μιθριδάτης» κ. Βαρυθυμιάδη Γεώργιο και ομιλία από τον απόστρατος αξιωματικός, κ. Καλεντερίδη Σάββα, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα γεγονότα με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Στην εκδήλωση Μνήμης παρευρέθηκε και ο καταξιωμένος μουσικός του ποντιακού χώρου Υφαντίδης Ηλίας που θα ντύσει μουσικά την όλη εκδήλωση.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε περίπτερο του συλλόγου με αναρτημένες εικόνες από τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον κεμαλικό εθνικισμό στους Έλληνες του Πόντου.

Η Δέσποινα Αφεντούλη, περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και υποψήφια εκ νέου για περιφερειακή σύμβουλος στην Ανατολική Αττική, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην εκδήλωση.