Ανθή Αγγέλου: Μία φωνή της ποπ μουσικής σκηνής

Η Ανθή Αγγέλου. Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο της.

Η Ανθή Αγγέλου (Anthi Aggelou) μίλησε στον «Ε.Κ.» για την καλλιτεχνική της πορεία και τις μουσικές της επιρροές, από τα πρώτα της βήματα έως σήμερα.

Ανατρέχοντας στα νεότερά της χρόνια, είπε ότι γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε να τραγουδάει από όταν ήταν έξι ετών, δίνοντας παραστάσεις στην οικογένειά της. Μόλις τότε ήταν που είχε ξεκινήσει να παίζει κλασικό πιάνο, είπε.

«Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο, όταν τραγουδάω και νιώθω αυτήν τη σύνδεση με το κοινό. Είναι επίσης, εκπληκτικό όταν έρχεται κάποιος ή κάποια την ώρα που τραγουδάω και μου λέει πόσο πολύ τον ή την άγγιξε η (μουσική) εκτέλεσή μου», υπογράμμισε, μιλώντας για το πώς αισθάνεται όταν βρίσκεται στη σκηνή.

Η Ανθή Αγγέλου τραγουδώντας. Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο της.

Αναφορικά με τις καλλιτεχνικές επιρροές που δέχθηκε, είπε ότι από Αμερικανούς ερμηνευτές εμπνεύστηκε από την Αρέθα Φράνκλιν (Aretha Franklin), την Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) και την Αλίσια Κις (Alicia Keys) και από Ελληνίδες, την «άγγιξαν», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η μία και μοναδική Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, αναζητώ να ερμηνεύω τραγούδια, με περισσότερο βάθος και νόημα».

Είπε ότι τραγουδάει σε διάφορες εκδηλώσεις, από κονσέρτα έως μεγάλα ελληνικά συνέδρια σε ολόκληρη την Αμερική, καθώς και σε ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μιλάει άπταιστα ελληνικά και αγγλικά και λίγα γαλλικά και τραγουδάει κυρίως ελληνική και αμερικανική ποπ μουσική, γιατί, όπως υποστήριξε, αισθάνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στη φωνή της, καθώς και R&B.

«Το πιο δυνατό μου σημείο είναι το γεγονός ότι μπορώ να ξεχνώ τα πάντα όταν βρίσκομαι στη σκηνή και είμαι σε θέση να επικεντρωθώ (στην ερμηνεία μου) 1000%. Επίσης, νιώθω ότι έχω το χάρισμα να μπορώ να συνδέομαι με το κοινό. Θεωρώ ότι είναι τιμή μου όταν οι φαν μου έρχονται να με ακούσουν όταν τραγουδάω και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω μέσα από την ερμηνεία μου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας