Δημοσίευμα στην Ανατολἠ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ – ΤΗΝ 28η ΜΑΙΟΥ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ TOY BYZANTIOY

Σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2015, η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) τέλεσε το Μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες μετ’ αυτού, στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα στην Πλατεία Μητροπόλεως και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

a

b

 

 

 

 

 

 

Στον ανδριάντα του Παλαιολόγου, ενώπιον του οποίου ο ιερέας τέλεσε τρισάγιο, εκ μέρους των Κωνσταντινουπολιτών στεφάνι κατέθεσε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως κα Ντόρα Μαυράκη.

g

d

 

 

 

 

 

 

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό της εκπροσώπου της περιφέρειας Αττικής, ολιγόλεπτο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου.

Ο Πρόεδρος της Οι.Ομ.Κω. μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πολιορκία και η άλωση της Πόλης, θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός όπως πολλά άλλα, εάν δεν είχε την ιδιαιτερότητα να σηματοδοτήσει την πορεία του Γένους των Ρωμηών, λόγω της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο τελευταίος Αυτοκράτορας της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, με την αυτοθυσία του συνδέθηκε για πάντα με το διαχρονικό αντιστασιακό πνεύμα του Ελληνισμού.

Στη συνέχεια όλοι οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι να σημειωθεί ότι ήταν περισσότεροι από πέρσι, έψαλλαν τη “Υπερμάχω στρατηγώ…” και τον εθνικό ύμνο. Μετά το τέλος της τελετής ενώπιον του ανδριάντα στην πλ. Μητροπόλεως, η πομπή πορεύτηκε προς τον Άγνωστο Στρατιώτη.

e

 

 

 

 

 

 

Στην πλατεία Συντάγματος, αφού τα λάβαρα των Πολίτικων φορέων, που έφεραν νεαροί και νεαρές εθελοντές της Οι.Ομ.Κω. έλαβαν θέση στον χώρο, η εκφωνήτρια της τελετής κα Ελίζα Φερεκύδου κάλεσε με την σειρά πρωτοκόλου τις αντιπροσωπείες να καταθέσουν το στεφάνι τους στον Άγνωστο Στρατιώτη.

z

 

 

 

 

 

 

h

th

 

 

 

 

 

 

Εκτός των επίσημων κρατικών φορέων και του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσαν στεφάνι ο πρόεδρος της Οι.Ομ.Κω. κ. Νικ. Ουζούνογλου, η πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών, Μικρασιατών Βορ. Αττικής κα Δέσποινα Αφεντούλη, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κα Μαργαρρίτα Γεωργοπούλου, εκπρόσωπος της Α.Ε.Κ.

i

k

 

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

Μία ομάδα Κωνσταντινουπολιτών φωτογραφίζονται με τον πρόεδρο της Οι.Ομ.Κω. κ. Ν. Ουζούνογλου, μετά την κατάθεση στον Άγνωστο Στρατιώτη (Επάνω). Ενώ οι δύο νεότεροι συμμετέχοντες …απολαμβάνουν την τελετή με την βοήθεια του παππού και της γιαγιάς (Κάτω).

m