Δημοσίευμα στο PONTOSNEWS

poreia_konstantinoypoliton

Τα λάβαρα φορέων της Πόλης δεσπόζουν στην εντυπωσιακή πομπή που φτάνει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτ.: anatoliblog.blogspot.gr).

Τιμή στη μνήμη και στο μήνυμα της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Την Κυριακή (24/5) η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) τέλεσε μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες μετ’ αυτού, στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα στην πλατεία Μητροπόλεως, και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αρχικά, στον ανδριάντα του Παλαιολόγου ο ιερέας τέλεσε τρισάγιο ενώ η πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως Ντόρα Μαυράκη κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των Ελλήνων της Πόλης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ Νικόλαος Ουζούνογλου τόνισε ότι η πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός όπως πολλά άλλα, εάν δεν είχε την ιδιαιτερότητα να σηματοδοτήσει την πορεία του Γένους των Ρωμηών λόγω της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία συνδέθηκε για πάντα με το διαχρονικό αντιστασιακό πνεύμα του ελληνισμού.

trisagio

Ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ πραγματοποιεί ομιλία μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Στη συνέχεια, το πλήθος των συγκεντρωμένων έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον Εθνικό Ύμνο. Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη. Μέλη της ΟΙΟΜΚΩ προηγήθηκαν της πομπής με υψωμένα τα λάβαρα των φορέων της Πόλης.

Στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη κατέθεσαν επίσημοι κρατικοί φορείς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ Νικόλαος Ουζούνογλου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Μαργαρίτα Γεωργοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών-Μικρασιατών Βορείου Αττικής «Αγία Σοφία» Δέσποινα Αφεντούλη, καθώς και άλλοι αντιπρόσωποι φορέων της Πόλης.

ΠΗΓΗ: www.pontos-news.gr/article/134907/timi-sti-mnimi-kai-sto-minyma-tis-thysias-toy-konstantinoy-palaiologoy