Δ. Αφεντούλη: Να δοθεί μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Η Δέσποινα Αφεντούλη*, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής στις 20/07/14, παρευρέθηκε στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα, ενώ, στη συνέχεια, προέβη σε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και έκανε την εξής δήλωση:

Σήμερα, σαράντα χρόνια ακριβώς, μετά από την εισβολή στην Κύπρο, και μελετώντας, για περισσότερο από δέκα χρόνια, την Ιστορία της Κύπρου και την προοπτική επίτευξης λύσης του Κυπριακού, θα ήθελα να εκφράσω την ευχή σύντομα να δοθεί μια δίκαιη, λειτουργική και βώσιμη λύση για την Κύπρο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι σημαντικό η λύση που αναμένεται να αποδοθεί να έχει πολιτική και νομική υπόσταση και τελικά, να δικαιώνει ηθικά τους πολίτες της Μεγαλονήσου, ώστε να κληροδοτηθεί ένα καλύτερο μέλλον, με ενωμένη και πάλι την Κύπρο, στις επόμενες γενιές.

*Η Δ. Αφεντούλη, Δρ Κοινωνιολογίας-δημοσιογράφος, είναι περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής-εντεταλμένη Γραφείου Τύπου και συγγραφέας του βιβλίου “Η Θέση του βρετανικού Τύπου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, 1955-1965”.

 kypriakikypriaki2
Φωτογραφία – πηγή: Άρης Ρουπίνας : Με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Φ. Αναστασίου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ελλάδος, κ. Δ. Κούρκουλα, Αθήνα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, 20/07/2014.