Ελληνικό Φεστιβάλ στο Μανχάταν

Ελληνικό Φεστιβάλ στο Μανχάταν

Έλληνες και φιλέλληνες παρευρέθηκαν στο “Ooopa! Greek Food Festival” ή αλλιώς στο Φεστιβάλ Ελληνικής Γεύσης που διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Μανχάταν (143 East 17th Street, New York, NY 10003) το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 από τις 12 μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις, αλλά να ακούσουν ελληνική μουσική και να χορέψουν ελληνικούς χορούς στο δρόμο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον Ιερό Ναό, ο οποίος – για τους σκοπούς του Φεστιβάλ – παρέμεινε κλειστός για μια ημέρα, υπό την επίβλεψη των αστυνομικών αρχών.

fr Vasileios

[Φωτ. Δ. Αφεντούλη:] Ο π. Βασίλειος Μπασακύρος, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Μανχάτταν.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό φεστιβάλ του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου φέρει μακρά παράδοση, καθώς ακόμη και η αμερικανική εφημερίδα “Gramercy Graphic” είχε αφιερώσει σχετικό άρθρο στο φύλλο του Δεκεμβρίου 1941 με τίτλο: «Ο Καθεδρικός μας γιορτάζει» (“Our Cathedral Celebrates”), με υπότιτλο: «Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στους 17 δρόμους ανατολικά [του Μανχάτταν] γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια» (“Greek Orthodox Church on East 17th Street Observes First Birthday”). Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο της επίσημης ιστοσελίδας του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Μανχάτταν: http://www.stjohn.ny.goarch.org.php54-1.dfw1-2.websitetestlink.com/history-of-st.-johns/gramercy-graphic-article

Επιπλέον, φωτογραφία αρχείου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Μανχάτταν διατείθεται στον εξής σύνδεσμο της επίσημης ιστοσελίδας του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Μανχάτταν: http://www.stjohn.ny.goarch.org.php54-1.dfw1-2.websitetestlink.com/history-of-st.-johns/photo-new-church-facade

Πηγή: http://www.newgreektv.com/2013-09-18-19-03-02/2013-09-18-19-06-01/item/21055-elliniko-festival-sto-manhattan