Η δημοσιογραφική οικογένεια της Νέας Υόρκης αποχαιρέτησε τον Απόστολο Ζουπανιώτη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογραφική οικογένεια της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας, 13ης Δεκεμβρίου 2021 συγκεντρώθηκε στο ομογενειακό εστιατόριο «Μπαχάρι» στην Αστόρια προκειμένου να αποχαιρετήσει ένα επίλεκτο μέλος της. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο – συνεκδότη και αρχισυντάκτη της εβδομαδιαίας δίγλωσσης εφημερίδας «Greek News»  Απόστολο Ζουπανιώτη, που μετά από τέσσερις περίπου δεκαετίες μάχιμης δημοσιογραφίας αποφάσισε να αφυπηρετήσει και να επαναπατριστεί.

Το δείπνο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Φίλιου, παραγωγού του «Cosmos – FM» και παρέστησαν δημοσιογράφοι, ανταποκρίτες και εκδότες, καθώς επίσης και η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στη Νέα Υόρκη, Μαρία Βαξεβανίδου. Παρέστη επίσης και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκτιμά όσο ελάχιστοι το έργο των ομογενών δημοσιογράφων και προσπαθεί να το ενισχύσει.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Φίλιος, Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πανάγος, Στέλιος Τακετζής και Απόστολος Ζουπανιώτης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Αν και το δείπνο είχε χαλαρό χαρακτήρα, εν τούτοις ειπώθηκαν μεγάλες αλήθειες για τα τεκταινόμενα των τελευταίων τριών δεκαετιών, για τα επιτεύγματα, τους αγώνες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της ομογένειας και τονίστηκε ο σπουδαίος ρόλος που διαδραματίζουν οι δημοσιογράφοι στην προβολή του έργου της ομογένειας και στην καταγραφή της ιστορίας της.

Οι παριστάμενοι ευχήθηκαν μακροζωία στον Απόστολο Ζουπανιώτη και όπως ο Θεός τους αξιώσει να βρεθούν και πάλι μαζί στον Βόλο και στην Μαγνησία.

Ο Απόστολος Ζουπανιώτης, όπως επεσήμανε και ο ίδιος δεν πρόκειται να αποχωριστεί ποτέ τη Νέα Υόρκη, διότι εδώ διαμένουν τα παιδιά του και η εγγονούλα του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Πανάγος, Στέλιος Τακετζής, Απόστολος Ζουπανιώτης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Πηγή: Αναμνήσεις