Η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Μπρονξ τίμησε την αείμνηστη Χριστίνα Ιωαννίδου

Η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Μπρονξ τίμησε την αείμνηστη Χριστίνα Ιωαννίδου

Διακρίνονται: (στο κέντρο) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, και (αριστερά) ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου του Απόστολου, π. Μάξιμος Πολίτης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

ΜΠΡΟΝΞ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Aρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου Χριστίνας Ιωαννίδου τελέστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στον ιερό ναό Αγίου Πέτρου του Αποστόλου στο Μπρονξ, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας, κ. Απoστόλου, συλλειτουργούντος του ιερατικού προϊσταμένου της Κοινότητας, π. Μάξιμου Πολίτη και του διακόνου, Δημήτριου Μπαλίδη.

Οπως ανακοίνωσε η Κοινότητα Αγίου Πέτρου του Αποστόλου, «η Χριστίνα Ιωαννίδου ευεργέτησε με τη διαθήκη της […] την κοινότητα […], η οποία χρησιμοποίησε τη μεγάλη δωρεά ύψους περίπου $430.000 για την αποπληρωμή του δανείου της. Η αείμνηστη […] ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της κοινότητας […] και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου επί πολλά χρόνια.»

«Είναι για εμένα ιδιαίτερη τιμή που είμαι […] ανάμεσά σας, δεχόμενος την ξεχωριστή αυτή πρόσκληση […], να προστώ αυτής της Θείας Λειτουργίας, […] με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου», είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.

Εθνικός Κήρυξ

Ομαδική φωτογραφία. Διακρίνονται: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου του Απόστολου, π. Μάξιμος Πολίτης και ο διάκονος, Δημήτριος Μπαλίδης, καθώς επίσης μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Φιλόπτωχου Αδελφότητος «Η Αγία Ελπίς» και της Κοινότητας του Αγίου Πέτρου του Απόστολου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

«Η πρώτη Κυριακή, μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ονομάζεται Κυριακή μετά την παγκόσμια ύψωση, ούτως ώστε να δίδεται ξεχωριστή τιμή στον Τίμιο Σταυρό. […] Ο Χριστός […] αυτοθυσιάστηκε για τη δική μας πνευματική ωφέλεια και σωτηρία. […] Χωρίς Σταυρό, δεν υπάρχει Χριστιανισμός», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της αειμνήστου, ο Θεοφιλέστατος τόνισε «πόσο πραγματικά είναι σημαντικό να έχεις χρυσούς ανθρώπους συνεργάτες» και «το πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν οι γυναίκες», μέσα σε μία κοινότητα: «Τα θεμέλια της Εκκλησίας είναι οι γυναίκες: η Φιλόπτωχος και η αείμνηστη η Χριστίνα – […] επρόκειτο για μια γυναίκα, χρυσή στην καρδιά και χρυσή στις πράξεις της.» Προσέθεσε δε, ότι ο Γεώργιος Κίτσιος συνέβαλε, μέσα από την επιστήμη, στο να ολοκληρωθεί ο Ναός.

Εθνικός Κήρυξ

Διακρίνεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο π. Μάξιμος Πολίτης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο, για την παρουσία του. Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών των κτιριακών της εγκαταστάσεων, είπε ότι «Η κοινότητα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί, παρά παίρνοντας ένα μεγάλο δάνειο […] στο οποίο ήρθε αρωγός ο άρχοντας της Εκκλησίας μας, ο μεγάλος μας ευεργέτης, ο κ. Ζερβούδης. […] Βρισκόμαστε εδώ, να δοξολογήσουμε τον Θεό, να τιμήσουμε τη μνήμη της […] Χριστίνας Ιωαννίδου και να ευχαριστήσουμε και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητά μας και όλους όσοι βοήθησαν, σήμερα να μπορούμε να συνεχίζουμε την πορεία μας, χωρίς την υποχρέωση αυτού του μεγάλου βάρους του δανείου.»

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος, Κώστας Μαλωνούκος, καλώς όρισε τους πιστούς, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που «ανταποκρίθηκε, όπως πάντα» στην πρόσκληση της Κοινότητας και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την αείμνηστη Χριστίνα Ιωαννίδου για την ευεργεσία της προς την Κοινότητα.

Εθνικός Κήρυξ

Διακρίνονται: (στο κέντρο) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, (δεξιά) ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου του Απόστολου, π. Μάξιμος Πολίτης και (αριστερά) ο διάκονος, Δημήτριος Μπαλίδης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Εθνικός Κήρυξ

Διακρίνεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Εθνικός Κήρυξ

Διακρίνονται: (στο κέντρο) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, (από αριστερά) ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίου Πέτρου του Απόστολου, π. Μάξιμος Πολίτης και ο διάκονος, Δημήτριος Μπαλίδης και (δεξιά) ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κώστας Μαλωνούκος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Εθνικός Κήρυξ

Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου Χριστίνας Ιωαννίδου. Διακρίνονται μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Φιλόπτωχου Αδελφότητος «Η Αγία Ελπίς» και της Κοινότητας του Αγίου Πέτρου του Απόστολου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας