Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική και Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα» – Βράβευση της Δ. Αφεντούλη

Posted on 


Logo_UN_Προοπτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΣΤΟ “HILTON”
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

un

 

 

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, Ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική και Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην αίθουσα «Θάλεια 2» του Ξενοδοχείου “Hilton”.
Η έναρξη του πρώτου μέρους των ομιλιών έγινε με το χαιρετισμό του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος με την επιπρόσθετη ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος: «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) όπου είχε αναλάβει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως Συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Ο Ι. Μαρωνίτης, επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως εταίρος στις υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακές Συμπράξεις «Περιφέρεια Αττικής ΕΡΓΑΝΗ» και «Κοινωνικό Επιχειρείν Πελοποννήσου ΑΣΚΕΠ» που ως στόχο έχουν τη λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Στήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της κοινωνικής οικονομίας στις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου.

Ακολούθως, χαιρετισμό, απηύθυνε ο τ. Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθανασιάδης δίνοντας το λόγο στον Ειδικό Σύμβουλο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργο Χαλόφτη με θέμα ομιλίας «Επιχειρηματικές ευκαιρίες και Χρηματοδότηση δράσεων για νέους και νέες στον τομέα του Πολιτισμού μέσω του νέου ΕΣΠΑ». Σειρά είχε η ομιλία με τίτλο «Ο Πολιτισμός ως παράγων οικονομικής ανάπτυξης» του Οικονομολόγου και Διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρίας Ελεγκτών – Συμβούλων Επιχειρήσεων «Γραφείο Ψαριανού Α.Ε.» Παναγιώτη Ψαριανού ενώ τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σγόντζος με θέμα ομιλίας «Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου στην έδρα Γλυπτικής και Διδάκτορα Φιλοσοφίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Στην Ημερίδα παρέστη ο πληρεξούσιος Υπουργός και διεθνής Ακαδημαϊκός Τριαντάφυλλος Καραγιάννης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Despina

Τέλος, για την εξαιρετικά σημαντική της προσφορά και αφοσίωση στη Δημοσιογραφία και την Πολιτική, τιμήθηκε η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA).

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το “Local WEB TV” και η Εφημερίδα “F-ACT”.

11

Source: http://unescopireas.gr/2014/12/27/%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9-2/