Ξεκίνησαν οι πανομογενειακές για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Να στηρίξουν έμπρακτα την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο κάλεσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας -αλλά και σύσσωμη την Ομογένεια- το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων αλλά και η ηγεσία της Επιτροπής Παρέλασης, κατά την πρώτη πανομογενειακή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Οι δυο συμπρόεδροι της Επιτροπής Παρέλασης, Ηλίας Κάτσος και Βασίλειος Γουρνέλος εστίασαν σε διαφορετικά σημεία, με κοινό παρονομαστή την κινητοποίηση των πιο ενεργών κυττάρων της Ομογένειας και των φιλελλήνων, ούτως ώστε η διοργάνωση της παρέλασης να στεφθεί με επιτυχία.

«Πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινότητα, περιλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων και των επαγγελματικών ομάδων, όπως η HABA, οι γιατροί, οι δικηγόροι και άλλοι. Να κινητοποιήσουμε κόσμο και να φέρουμε νέους ανθρώπους κοντά μας. Επίσης, πρέπει να αξιοποιήσουμε πολύ τα social media», τόνισε ο κ. Κάτσος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλειος Γουρνέλος, ο οποίος τόνισε με νόημα πως «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όποιος θέλει να μπει στο άρμα, θα μπει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν εντάσεις.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

«Η πανομογενειακή πραγματοποιήθηκε σε ένα ήπιο κλίμα ευπρέπειας. Ολοι μαζί θα προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλή και αξιοπρεπή παρέλαση», δήλωσε ο κ. Μεϊμάρογλου.

Στην ανάγκη να υπάρξει ομόνοια και συνεργασία στάθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ ο Ντίνος Ράλλης έπλεξε το εγκώμιο του Ηλία Κάτσου.

Συγκρότηση Επιτροπών – Πρόβλημα το «Hilton»

Ενα από τα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθεί είναι ο χρόνος και ο τόπος του Δείπνου των Τελεταρχών, καθώς η αίθουσα του ξενοδοχείου «Hilton» θα είναι κατειλημμένη την παραμονή της παρέλασης. Σύμφωνα με τον κ. Γουρνέλο, έχει ήδη γίνει επαφή με το ξενοδοχείο «Sheraton», επίσης στην περιοχή του Midtown, ενώ η επιλογή του «Hilton» είναι ανοικτή εάν μετατεθεί χρονικά το δείπνο.

«Οι υπεύθυνοι του ‘Hilton’ έστειλαν email αλλά δεν έλαβαν απάντηση. Απευθυνθήκαμε στο ‘Sheraton’, όπου ήταν ένας Ελληνας στο Τμήμα Πωλήσεων. Συναντηθήκαμε μαζί τους, ήταν και Ελληνας ο Αρχιμάγειρας. Εχουν δεσμεύσει προσωρινά το Ballroom μέχρι να αποφασίσουμε. Δεύτερη λύση είναι να γίνει Παρασκευή στο ‘Hilton’, ή Τετάρτη, ανήμερα 25ης Μαρτίου», εξήγησε ο κ. Γουρνέλος, που ευχήθηκε να έχει και φέτος βασικό ενεργό ρόλο ο Φίλιπ Κρίστοφερ, παρά το γεγονός ότι «έχει κουραστεί».

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Αναφορικά με τις Επιτροπές, σε αυτήν του Δείπνου των Τελεταρχών, υπολογίζονται ακόμη ή έχει γίνει κρούση στην Γεωργία Κοτζαμάνη, τον Γιάννη Πηγή και τον Πολ Κοτρώνη, ενώ θεσμικά συμμετέχει και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Παλιούρας.

Στο Λεύκωμα, ο κ. Γουρνέλος τόνισε ότι ο Νίκος Μπάρδης θα είναι ξανά πρόεδρος, έχοντας ως βοηθό την Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου, ενώ πιθανότατα να προστεθεί άλλο ένα άτομο.

Στο Λαχείο, θα ηγηθεί ο Βασίλης Εγγλέζος, μαζί με τους Πολ Μακρόπουλο και Θανάση Αντζουλή, με τη βοήθεια και του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου. Ο συμπρόεδρος της Παρέλασης είπε πως δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση από την Σοφία Στρουμπάκη.

Στον Ελεγχο Κυκλοφορίας (Traffic Control), υπολογίζονται ή προτάθηκαν οι Δρ. Μάικ Κοκκόλης, Αρης Κουρκουμέλης, Γιάννης Πηγής και Πολ Κοτρώνης.
Για το Grand Stand, θέση ευθύνης θα έχουν οι κ.κ. Τραμπάκουλος, Πηγής και Αντζουλής.

Στην εκδήλωση του Μπόουλινγκ Γκριν, ανακοινώθηκε η Μέμη Σταθάτου, μαζί με τους Ηλία Κάτσο, Πολ Κοτρώνη, Ντίνο Ράλλη και Βασίλη Καρβέλη.
Τέλος, στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων τονίστηκε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν θετική ανταπόκριση από τους Φώτη Γερασόπουλο, Γκρέτα Καματερού και Δέσποινα Αφεντούλη.

Η επόμενη πανομογενειακή για την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι στο μεσοδιάστημα παρεμβάλλεται και μια ιδιαίτερα κομβική Γενική Συνέλευση, την 21η Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη
ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας