Ξεκίνησε το περπάτημα υπέρ του Ελληνικού Κολλεγίου Βοστώνης

Φωτ. (Από αριστερά): Πριν την αναχώρηση του Τζον Ντος Σάντος. Γιώργος Κουράκος, Καλίν Κουράκου, Δημήτριος Ζαφείρος, Ελευθερία Ντος Σάντο, Τζον Ντος Σάντος, Αθανάσιος Πρίφτης, π. Νικόλαος Άνκτιλ, Ντίνος Γιωτίδης. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Χάρη Φωτιάδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με σημείο έναρξης την περιοχή Mamaroneck της Νέα Υόρκης, ξεκίνησε ήδη στις 31 Αυγούστου να περπατάει ο αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο New Rochelle της Νέας Υόρκης, Τζον Ντος Σάντος, προκειμένου, όπως είπε, να συγκεντρωθούν χρήματα υπέρ του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού στη Βοστώνη.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα»  («Ε.Κ.»), λίγους μήνες πριν είχε δηλώσει ότι προγραμματίζει να περπατήσει 220 μίλια για 14 ημέρες για να φθάσει στον προορισμό του στις 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα εορτής του Σταυρού που εορτάζει και η Σχολή.

Απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας είχε αναφέρει ότι εκτός από τη συγκέντρωση επταψήφιου αριθμού χρημάτων μέσω του λογαριασμού GoFundMe με την επωνυμία “Walk4HCHC”, είναι και η προβολή του συγκεκριμένου Ελληνικού Κολεγίου, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, ο αριθμός των αιτήσεων μειώνεται.

Εν όψει της ημέρας εκκίνησης του περπατήματος του Τζον Ντος Σάντος, ο νέος πρόεδρος του Παραρτήματος 405 στο New Rochelle της AHEPA, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο New Rochelle, Χάρης Φωτιάδης, μίλησε στην εφημερίδα «Ε.Κ.», εκφράζοντας την προσωπική υποστήριξή του προς τον σκοπό αυτό.

Φωτ. (Από αριστερά): Πριν την αναχώρηση του Τζον Ντος Σάντος. Γιώργος Κουράκος, Καλίν Κουράκου, Δημήτριος Ζαφείρος, Ελευθερία Ντος Σάντο, Τζον Ντος Σάντος, Αθανάσιος Πρίφτης, Χάρης Φωτιάδης, Ντίνος Γιωτίδης. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Χάρη Φωτιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Φωτιάδης τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει κατανοητό ότι ο «αριθμός των καταρτισμένων Κληρικών μειώνεται» και ότι είναι απαραίτητο για τον Ελληνισμό στις Η.Π.Α. να διατηρηθεί «ένα [ακαδημαϊκό] ίδρυμα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό, τα ιδανικά, τις αξίες και την ιστορία!»

Να σημειωθεί ότι ο Τζον Ντος Σάντος, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να προσφέρει, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, από αγάπη προς την ελληνική κοινότητα της Αγίας Τριάδος στο New Rochelle, είναι Πορτογάλος Ελληνορθόδοξος και είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα, την Ελευθερία, με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ όπως είχε αναφέρει δύο από τα τρία παιδιά του επέλεξαν το Ελληνικό Κολλέγιο για τις σπουδές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο New Rochelle στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.holytrinitynr.org/announcements/a-walk-for-hellenic-collegeholy-cross, ενώ εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για την ιστορία του Ελληνικού Κολλεγίου, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού στη Βοστώνη στον εξής σύνδεσμο:https://www.hchc.edu/about/history_of_hellenic_college

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας