ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, η σύνδεσή της με το σύγχρονο ελληνικό κράτος, ο αντίκτυπος της σε ολόκληρο τον κόσμο και τα διδάγματα που προκύπτουν βρίσκονται στο επίκεντρο του τηλεοπτικού αφιερώματος της εκπομπής «Modern Odyssey» με παρουσιάστρια και παραγωγό, τη Δρα Δέσποινα Αφεντούλη, που αναμένεται να μεταδοθεί την Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 και ώρα 7:30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) από το BronxNet CH 67 Optimum / 2133 Fios και διαδικτυακά μέσω του bronxnet.tv

Στο πλαίσιο του εν λόγω αφιερώματος, η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη συζητά με τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση (2012), καθώς και με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Κώστα Υφαντή, ο οποίος έχει διατελέσει και Διευθυντής Έρευνας στο Κέντρο Πολιτικής Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (2004-2008).

Η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη. Ευγενική παραχώρηση BronxNet.

«Η Ελληνική Επανάσταση ήταν ένας αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ήταν ένας δίκαιος αγώνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, καθώς και για την ίδρυση ενός κράτους δικαίου. Σε αυτό το ειδικό επεισόδιο της «Modern Odyssey» στο BronxNet TV αναδεικνύεται ότι το μέλλον μας εξαρτάται από τις πράξεις μας σήμερα. Ενωμένοι πετυχαίνουμε ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του αφιερώματος.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να αναδεικνύουμε ιστορικά θέματα και ιστορίες αγώνων υπέρ της ανεξαρτησίας, που απηχούν στο κοινό μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Σας προσκαλούμε να συντονιστείτε για να ενημερωθείτε και να συνεορτάσουμε», ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του BronxNet, Michael Max Knobbe.

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Modern Odyssey», η Δέσποινα Αφεντούλη, η οποία είναι δημοσιογράφος και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, παρουσιάζει συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες, καλλιτέχνες και πρωτοπόρους για θέματα που εμπνέουν. Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εν λόγω εκπομπής: «Η περιπέτεια της ζωής, όπως το ταξίδι του Οδυσσέα στο επικό ταξίδι στην Ιθάκη, αποτελεί σύμβολο διαχρονικών αξιών και ιστοριών ανθρώπων που αξίζει να ειπωθούν».

Να σημειωθεί ότι το BronxNet (www.bronxnet.org) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της Νέας Υόρκης, που εκπέμπει τηλεοπτικά μέσω της Verizon Fios (2133, 2134, 2135, 2136, 2137 and 2138) και της Optimum (67, 68, 69, 70, 951 and 952).

Αnamniseis.net

Πηγή: Καρπαθιακή