Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος στην Κοινότητα Αγίας Τριάδος στο Κονέκτικατ

Κατά την ομιλία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου, κ. Δημητρίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Από αριστερά: Ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Λειβαδίτης, ο Διάκονος Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, κ. Δημήτριος, ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο π. Joel McEachen. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Δέσποινα Αφεντούλη.

ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου, στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Κονέκτικατ (4070 Park Ave, Bridgeport, CT 06604).

Ειδικότερα, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν στην τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαδόπουλος, ο Διάκονος Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Λειβαδίτης και ο π. Joel McEachen.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος απένειμε στον π. Γεώργιο Λειβαδίτη το εκκλησιαστικό οφφίκιο «Οικονόμος», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Η ταπεινώτης ημών δια της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος προχειρίζεται σε Οικονόμο της καθ’ ημάς Ιεράς Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, κ. Δημήτριος απένειμε στον π. Γεώργιο Λειβαδίτη το εκκλησιαστικό οφφίκιο «Οικονόμος». Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Δέσποινα Αφεντούλη.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος επέδωσε, ως είθισται, στον π. Γεώργιο επιγονάτιο φιλοτεχνημένο με τον Αγιο Γεώργιο, αναφέροντας ότι αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του ιερέα στην Κοινότητα στο σύντομο διάστημα που υπηρετεί.

Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον ποιμένα, όπως είπε, της ενορίας, π. Γεώργιο Λειβαδίτη, για την πρόοδο και για την αξιοσημείωτη, όπως τόνισε, βελτίωση που σημείωσε στην εν λόγω κοινότητα.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Joel McEachen, ο οποίος έχει διακονήσει στο παρελθόν ως πρόεδρος των συνταξιούχων ιερέων. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης, τους πιστούς για τη συμμετοχή και παρουσία τους στην κοινότητα.

Από αριστερά: η πρεσβυτέρα, Αριάδνη, ο Ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Λειβαδίτης, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, κ. Δημήτριος και (μπροστά) ο Μιχάλης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο π. Γεώργιος Λειβαδίτης, μιλώντας στον «Ε.Κ.» ευχαρίστησε τον Θεό, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ενορίας για τη μεγάλη, όπως είπε, τιμή και την αγάπη τους: «Αισθάνομαι ευλογημένος που είμαι σε αυτήν την Κοινότητα. Αυτό το οφίκκιο πιστεύω ότι είναι μια προσφορά αγάπης από τους ανθρώπους της Κοινότητας. Δεν είναι κάτι που ζήτησα, αλλά οι προσευχές των πιστών με αξίωσαν να το λάβω».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο γεύμα σε χώρο εκδηλώσεων της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε η τελετή απονομής βραβείων, τα οποία επιδόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο σε διακεκριμένα πρόσωπα της κοινότητας Αγίας Τριάδος. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι Σύλβια Μπωλ (Sylvia Ball), Φαίη Δεμέστιχα (Fay Demestihas) και Μαρία Γκούντα (Maria Gountas).

Κατά την τελετή απονομής βραβείων. (από αριστερά – μπροστινή σειρά): Γκλόρια Τάλκαουτς, Στέλλα Καπίρη, Ελευθερία Ρεκατσίνα, Φανή Παπαχρήστου, π. Γεώργιος Λειβαδίτης, Καλλιόπη Τσιτσιπά, Τζένη Κυριακοπούλου, Μαρία Αγόρτσα και (από δεύτερη σειρά:) Σύλβια Μπωλ, Τέντ Πάππας και Βαν Χατζής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Alicja Loukrezis.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Βλαστάρης (Constantine (Gus) Vlastaris), ο οποίος πριν την έναρξη της τελετής βράβευσης, μίλησε για τις προοδευτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Εκκλησία κατά το τελευταίο έτος, ενώ στη συνέχεια, προέβη σε ιστορική αναδρομή της κοινότητας.

Δέκα ήταν συνολικά τα τιμώμενα πρόσωπα, τα οποία βραβεύθηκαν για την εθελοντική προσφορά τους από την κοινότητα Αγίας Τριάδος και από φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ειδικότερα, εκ μέρους της κοινότητας Αγίας Τριάδος βραβεύθηκε ο Αναστάσιος Κακλαμάνος (Anast (Jim) Kaklamanos) ως ο μακροβιότερος πρώην πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ο Αναστάσιος Κακλαμάνος (κέντρο) ήταν ένας εκ των βραβευθέντων. (από αριστερά:) ο π. Γεώργιος Λειβαδίτης και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Δέσποινα Αφεντούλη.

Η Καλλιόπη Τσίτσιπα (Calliopi Tsitsipas) βραβεύθηκε για την προσφορά της σε εράνους (fundraising) υπέρ της Εκκλησίας τα τελευταία 30χρόνια.

Η Πρεσβυτέρα Ελευθερία Ρεκατσίνα (Eleftheria Recachinas) τιμήθηκε από τη Φιλόπτωχο για την άοκνη προσφορά της.

Η Φανή Παπαχρήστου (Phani Papachristou) βραβεύθηκε από τη GOYA για τη διδασκαλία ελληνικών χωρών στα παιδιά της Κοινότητας τα τελευταία 24 χρόνια.

Η Στέλλα Καπίρη (Stella Capiris) βραβεύθηκε από το PTO ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του.

Ο Τεντ Πάππας (Ted Pappas) τιμήθηκε από το Culture Committee για την προσφορά του.

Η Τζένη Κυριακοπούλου (Jenny Kiriakopoulos) βραβεύθηκε από το Choir, ως ένα από τα ενεργά μέλη της χορωδίας από μικρή ηλικία.

Η Γκλόρια Ταλκάουτς (Gloria Talcouch) βραβεύθηκε από το Sunday School, καθώς διδάσκει στα παιδιά του Κατηχητικού.

Η Μαρία Αγορτσά, χήρα του Κωνσταντίνου Αγορτσά (Kostas Agortsas), παρέλαβε στη μνήμη του συζύγου της βραβείο από το Senior Citizen Organization  της Εκκλησίας.

Ο Ευάγγελος Χατζής (Evangelos (Van) Hatzis) βραβεύθηκε από την AHEPA για την προσφορά του.

Η Κάθι Γιαννούλη (Kathy Yiannoulis) τιμήθηκε από την «The Daughters of Penelope» για τη συνεισφορά της.

Σημειώνεται ότι ορισμένες από τις πρωτοβουλίες του π. Γεώργιου Λειβαδίτη είναι η πραγματοποίηση από κοινού, για πρώτη φορά φέτος, χριστουγεννιάτικου γεύματος διοργανωμένου από όλους τους φορείς της κοινότητας Αγίας Τριάδος και φορείς της περιοχής, όπως και η από κοινού βράβευση ατόμων που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στο έργο της κοινότητας και ευρύτερα, μέσω σωματείων, στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας