Παρέλασε η Κοινότητα του Σωτήρος Ράι

Ομάδα αριστούχων μαθητών ελληνικών σχολείων της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης. Δεξιά διακρίνεται ο μαθητής του ελληνικού σχολείου στο Ράι, Φίλιππος Θάιερ. Πηγή: Αρχείο Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Σωτήρος στο Ράι, με το ελληνικό σχολείο της, συμμετείχε στις 14 Απριλίου 2019 στην παρέλαση στο Μανχάταν.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από μαθητές, γονείς και μέλη της Κοινότητας, με επικεφαλής τον ιερατικό προϊστάμενο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Σωτήρος, αιδεσιμότατο π. Ηλία Βίλλη που ξεκίνησε από την Κοινότητα του Σωτήρος, με προορισμό την 5η Λεωφόρο.

Στην παρέλαση συμμετείχαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τον πρόεδρο, Νίκο Μπαλίδη, η Φιλόπτωχος με την πρόεδρο, Χριστίνα Μπαλίδη, ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων του ελληνικού σχολείου με την πρόεδρο, Μαριλένα Κουρούνη, η Σχολική Επιτροπή με τον πρόεδρο, Συνταγματάρχη Αντώνιο Νερούλια. η Νεολαία και Οργανισμός HOPE με τον επικεφαλής, Γεώργιο Χασλάρη (George Hazlaris), το Κατηχητικό σχολείο με τον διευθυντή Ιωάννη Λάμπρο και το Σαββατιανό Ελληνικό Σχολείο με τον διευθυντή, Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου του Ράι, με παραδοσιακές στολές, ετοιμάζονται να παρελάσουν με τον Διευθυντή τους, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, τη δασκάλα τους, Σπυριδούλα Λαιζηνού και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Συνταγματάρχη Αντώνιο Νερούλια. Πηγή: Αρχείο Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μαθητές και η νεολαία της Κοινότητας μετέδιδαν τα συνθήματα «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η Κύπρος» και «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Ο π. Ηλίας είπε σχετικά στον «Ε.Κ.»: «Είναι ευλογία να συμμετέχουμε στον εορτασμό του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες προς την αγαπημένη μας χώρα, την Ελλάδα. Ας θυμόμαστε πάντα στις προσευχές μας τους όμορφους ανθρώπους της Ελλάδας. Ζήτω η Ελλάς».

Αντίστοιχα, ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου δήλωσε: «Η συμμετοχή των μαθητών στην εθνική μας παρέλαση αποτελεί ένα από τα ολίγα διδακτικά βιώματα, που αποβλέπει στη διαμόρφωση της ελληνοαμερικανικής ταυτότητας και στη διαιώνιση της κληρονομιάς. Ενδυναμώνει την ιστορική μνήμη του μεγάλου αγώνα των ηρώων του 1821, που ήταν ένα θαύμα στην πορεία της ανθρωπότητας. Συγχαρητήρια στον αντιπρόσωπο της Κοινότητάς μας στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Κώστα Κουτσουμπή, για την καλή οργάνωση της παρέλασης».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας