Παρουσίαση του βιβλίου «Ο θησαυρός της ζωής της» με την στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη 17 Μαΐου 2019

Τρίτη, 21 Μάιος 2019

Στηρίζοντας την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε στην αίθουσα εκδηλώσεων την παρουσίαση του βιβλίου «Ο θησαυρός της ζωής της», της Αθανασίας Ευθυμιοπούλου, από τις εκδόσεις University Studio Press.

Το βιβλίο παρουσίασε η ίδια η συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα ανέγνωσαν επίσης η Ιωάννα Σφιγγοπούλου και η δημοσιογράφος Δέσποινα Αφεντούλη. Το βιβλίο αποτελεί μία παρακαταθήκη της ζωής της συγγραφέως και τοποθετείται στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και τον μετέπειτα Εμφύλιο. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή αναφορά σε προσωπικά και οικογενειακά βιώματα μέσα από την ιστορία δύο οικογενειών. Η συγγραφέας πλέκει πολιτικά και πολεμικά γεγονότα με κοινωνικές καταστάσεις που απηχούν τις αντιλήψεις της εποχής. Η  ίδια βαφτίζει το βιβλίο της ταυτόχρονα αυτοβιογραφικό, ιστορικό και κοινωνικό και καλεί τον αναγνώστη να αντιληφθεί ότι οι αντιξοότητες χαλυβδώνουν τους ανθρώπους, χτίζοντας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να πιστεύουν σε αυτό.

Η Αθανασία Ευθυμιοπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ανέπτυξε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη, αναπτύσσοντας πολιτιστικό έργο με την ίδρυση της θεατρικής ομάδας νέων Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, ενώ έχει στο ενεργητικό της αντίστοιχο έργο κατά τα χρόνια παραμονής της στο Σικάγο.

ΠΗΓΗ: Γενικό Προξενείο Ελλάδος Νέας Υόρκης