Συνέντευξη στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην τελευταία στην αναδάσωση που έλαβε χώρα στην Πεντέλη (κάτω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης) στις 13/3/11, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Δέσποινα Αφεντούλη, απάντησε στις ερωτήσεις της Κατερίνας Χριστοφιλίδου, περιβαλλοντικής συντάκτριας της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ:

1. Ποια είναι η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην Αναδάσωση της Πεντέλης;

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις που στόχο έχουν την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, προκειμένου να ξαναδούμε την Πεντέλη πράσινη. Αυτή τη φορά, ο αριθμός των εθελοντών είναι ακόμη μεγαλύτερος, ο καιρός βοηθάει στην υλοποίηση αυτής της δράσης και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εθελοντική συμμετοχή τους.

2. Αν πιέσουμε για περισσότερα δενδρύλλια, ώστε να φυτευτούν στην Πεντέλη, θα ανταποκριθεί η Περιφέρεια Αττικής;

Είναι αυτονόητο, εφόσον έχει ήδη αναπτυχθεί μια σχέση συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς για τα θέματα της αναδάσωσης της περιοχής μας, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις, προκειμένου να ξαναδούμε την Αττική να πρασινίζει.

Σημειώνεται ότι η δράση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΠΑΠ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με τη στήριξη του ΥΠΕΚΑ.