Σοφία Γούορντεν: Η αγορά ακινήτων στο Σικάγο

Η κ. Σοφία Γούορντεν (Sophia Worden).

Η ομογενής Σοφία Γούορντεν (Sophia Worden) από το «Koenig Rubloff Realty Group» που ανήκει στο «Berkshire Hathaway Home Services», μέσα από την 30ετή εμπειρία της στον χώρο των ακινήτων, η οποία, όπως ανέφερε, πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο πωλήσεις στο πλαίσιο της καριέρας της και τοποθετείται στους κορυφαίους κτηματομεσίτες του «Chicago Association of REALTORS» (CAR), μίλησε στον «Ε.Κ.» για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τα ακίνητα στη μητροπολιτική περιοχή του Σικάγο, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του.

Το κόστος αγοράς μίας μονοκατοικίας στην περιοχή που δραστηριοποιείται επαγγελματικά, ανέφερε ότι ποικίλει μεταξύ $100K and $6Mil, προσθέτοντας ότι το κόστος αγοράς μίας κατοικίας δύο οικογενειών επίσης ποικίλει, δεδομένου ότι πρόκειται για ευρεία περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια, όσον αφορά την αγορά ακίνητης περιουσίας, οι ακριβότερες περιοχές στο Σικάγο είναι το Γκολντ Κόουστ και το Λίνκολν Παρκ, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν ορισμένα «τσιμπημένα» (σε τιμή) νέας κατασκευής κτίρια στο Σάουθ Λουπ, τα οποία έφεραν την περιοχή επίσης στο προσκήνιο». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «σε γενικές γραμμές, το Νορθ Σόουρ Λέικ Φόρεστ και το Γουινέτκα είναι ακριβότερα όλων».

Οπως διευκρίνισε η κ. Σοφία Γούορντεν, πρόκειται για κτίριο, με 64 διαμερίσματα,
με θέα μια λίμνη, ένα πάρκο και ένα λιμάνι, κτίστηκε από
τον αρχιτέκτονα Ρόμπερτ ΝτεΓκόλιερ (Robert DeGolyer) το 1926 στο
Νορθ Λέικ Σόουρ Ντράιβ στη γειτονιά Ιστ Λέικβιου στο Σικάγο. Φωτογραφία από το προσωπικό της αρχείο.

Οι πιο «μοδάτες» περιοχές αυτήν τη στιγμή που είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση, είπε ότι είναι το Γουέστ Τάουν, το Γιουκρένιαν Βίλατζ και το Γουίκερ Παρκ (Wicker Park), όσον αφορά τον τζίρο: «Η γενιά των Μιλένιαλ (Millennial) πληρώνουν καλά γι’ αυτές τις περιοχές, όπως επίσης επενδυτές αναζητούν έσοδα από ακίνητες περιουσίες».

Αυτήν την περίοδο του χρόνου, ανέφερε ότι οι περιοχές που παρουσιάζουν εξαιρετική ανάπτυξη σε νέες κατασκευές στο Σικάγο είναι για παράδειγμα, το Σάουθ Λουπ, το Γουέστ Λουπ και το Γουέστ Τάουν, ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάζει το Φάλτον Μάρκετ στην περιοχή του Γουέστ Λουπ.

Ως προς τους γενικότερους λόγους που μετακινείται ο περισσότερος πληθυσμός από μια περιοχή σε μια άλλη, είπε ότι στην περιφέρεια, συμβαίνει λόγω αλλαγής εργασίας και εντός της πόλης, λόγω γάμου, όταν αυξάνονται τα μέλη της οικογένειας και υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο σπίτι.
Οι επιλογές στη μετακίνηση και σε παροχές όπως, σε εστιατόρια και καταστήματα, αποτελούν ορισμένα από τα ποιοτικά στοιχεία που κάνουν μια περιοχή περιζήτητη, κατέληξε.

Μονοκατοικία, σχεδιασμένη από τον Τζορτζ Μάχερ (George Maher) το 1920, με κήπο στην ιστορική περιοχή Χάτσινσον, του Σικάγο, με αγοραστική αξία κάτω από $4 εκατομ. Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο της κ. Σοφίας Γούορντεν.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας