Στρες, άγχος και (μετα)πανδημική πραγματικότητα στην εκπομπή «Modern Odyssey» στο BronxNet

Η δημοσιογράφος – κοινωνιολόγος Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη και ο καθηγητής Δρ. Γεώργιος Χρούσος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση BronxNet.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι εμπειρογνώμονες υγείας συμφωνούν ότι η πανδημία ενέτεινε το στρες και το άγχος και αύξησε την ανάγκη για φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της εκπομπής “Modern Odyssey” στο BronxNetη δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος, Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη συζητά με τον κορυφαίο παιδίατρο, ενδοκρινολόγο και νευροβιολόγο, Καθηγητή Γεώργιο Χρούσο, για θέματα στρες και άγχους σε παιδιά και ενήλικες κατά τη (μετα)πανδημική περίοδο. Σύμφωνα με το Institute for Scientific Information (ISI), ο Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος φέρει τις περισσότερες αναφορές ως παιδίατρος ή ενδοκρινολόγος παγκοσμίως.

Το επεισόδιο προβάλλεται – μεταξύ άλλων – την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου στις 6:30 π.μ. και στις 11:30 μ.μ., και την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου στις 1:30 μ.μ. και στις 6:30 μ.μ., στο BronxNet στο κανάλι CH 67 Optimum / 2133 Fios και μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του bronxnet.tv.

«Η πανδημία της νόσου του κορονοϊού 2019 (COVID-19) είναι μια χρονική περίοδος γεμάτη προκλήσεις για την ανθρωπότητα. Μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης, για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, συνέβαλαν στην πρόκληση άγχους και κατάθλιψης. Το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Modern Odyssey» με εκλεκτό προσκεκλημένο, τον Καθηγητή Γεώργιο Χρούσο, μας προσφέρει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες στη ζωή. Ελπίζουμε ότι θα είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση και ίσως ένας οδηγός ως προς τον τρόπο αναγνώρισης των συμπτωμάτων του στρες και του άγχους και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους», ανέφερε η παρουσιάστρια-παραγωγός της εκπομπής «Modern Odyssey», Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη.

«Το BronxNet παραμένει συνεπές στην ενημέρωση για θέματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως το άγχος, ώστε οι άνθρωποι να ζουν περισσότερο ευτυχείς και πιο υγιείς. Η συζήτηση μεταξύ της παρουσιάστριας της εκπομπής “Modern Odyssey”, Δρος Δέσποινας Αφεντούλη, και του Καθηγητή Γεώργιου Χρούσου, είναι μια εκ βαθέων, πολύπλευρη ματιά σε ένα θέμα, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα επίκαιρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του BronxNet, Michael Max Knobbe.

Σημειώνεται ότι το BronxNet (www.bronxnet.org), ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στη Νέα Υόρκη, εκπέμπει τηλεοπτικά μέσω της Verizon Fios (2133, 2134, 2135, 2136, 2137 και 2138) και της Optimum (67, 68, 69, 70, 951 και 952), και με τα υπερτοπικά προγράμματά του, συμβάλλει στη διασύνδεση του Μπρονξ με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: Αναμνήσεις