Αφιέρωμα στα 150 χρόνια ελληνικού θεάτρου σκιών (video)

Αφιέρωμα στα 150 χρόνια ελληνικού θεάτρου σκιών. Ο Σωτήρης Χαρίδημος, συνεχιστής αυτής της ελληνικής λαϊκής παράδοσης σε μια εξομολογητική συζήτηση με τη Δρα Δέσποινα Αφεντούλη στην εκπομπή «Νόστος» του Cosmos FM της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο της συνέντευξης, συνάμα πραγματοποιείται ξενάγηση στο μουσείο θεάτρου σκιών «Χαρίδημος» του Δήμου Αθηναίων. Μια αφιερωματική ραδιοφωνική (μαγνητοσκοπημένη) εκπομπή για την εξέλιξη του ελληνικού θεάτρου σκιών μέσα στο χρόνο, που φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια πορείας στα καλλιτεχνικά δρώμενα και με ειδική αναφορά στον αγαπημένο ήρωα, Καραγκιόζη.

Η εκπομπή «Νόστος», με τη Δρα Δέσποινα Αφεντούλη (www.afentouli.com), εστιάζει στην ανάδειξη προσωπικοτήτων του Απανταχού Ελληνισμού και των αξιών του ελληνικού πολιτισμού.

Το COSMOS FM (www.cosmosfm.org) εκπέμπει υπό την αιγίδα του Greek American Educational Public Information System, Inc. (GAEPIS) και είναι το μοναδικό καθημερινό, δίγλωσσο ελληνικό κοινωφελές ραδιόφωνο στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης που μεταδίδεται στα FM και μέσω του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο. Έργο του η προώθηση της αποστολής του GAEPIS: η διάσωση και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς.

Πηγή: Cosmos FM NY