Δημοσίευση στη διαδημοτική εφημ. “Ο Δημότης”

Δημοσίευση στη διαδημοτική εφημερίδα “Ο Δημότης”,

Δυναμική παρέμβαση της Δεσποινας Αφεντούλη για τη βελτίωση της συγκοινωνίας στη Βόρεια Αττική

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα (1/10/2013), η Δέσποινα Αφεντούλη* επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της συγκοινωνίας-μετακίνησης των κατοίκων στη Βόρεια Αττική (Δήμοι Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού),

δεδομένου ότι ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία, ενώ κρατικές υπηρεσίες συγχωνεύονται, λ.χ. μεταφορά της ΔΟΥ Αγίου Στεφάνου στην Κηφισιά, όπου η προσβασιμότητα των κατοίκων επιτυγχάνεται συνήθως με ιδιωτικό όχημα.

«Επειδή κοινός μας στόχος», αναφέρει η ίδια, «είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος, συναισθανόμενη, παράλληλα, την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, όπως και οι πολίτες» και «παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα επί των συγκεκριμένων θεμάτων, σας παρακαλώ να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών (740, 504) στο Ολυμπιακό Χωριό κάθε περίπου 15 λεπτά (αντί μισής ώρας που εκτελούνται σήμερα), να γίνει σύνδεση με τον ΟΑΚΑ μέσω της Αττικής Οδού, εναλλακτικά, να συνδεθεί ο οικισμός με τον σιδηροδρομικό σταθμό της Δεκέλειας, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και να τοποθετηθούν στέγαστρα στις στάσεις εξόδου.

Όσον αφορά στο θέμα της στάσης του ΚΤΕΛ στο ύψος του Αγίου Στεφάνου (ρεύμα ανόδου) και επί της εθνικής οδού (ρεύμα καθόδου), όπου για να μπορέσουν οι επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο, πρέπει να το υπερπηδήσουν το μεταλλικό στηθαίο ύψους 50 εκ. για να προσεγγίσουν τον παράδρομο, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της ζωής τους, αλλά και να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα με άλλες περιοχές της χώρας, να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις  σε συνεννόηση με τους αρμόδιους του ΚΤΕΛ, ώστε να εξευρεθεί λύση το δυνατόν συντομότερο, να εξεταστεί η δυνατότητα συντήρησης και καθαρισμού της υφιστάμενης υπόγειας διάβασης, ώστε να είναι αξιοπρεπώς προσπελάσιμη από τους πολίτες.

Αναφορικά με τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. Χαλκίδα-Αθήνα-Πειραιά, η κα Αφεντούλη, ζητάει επίσης, να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους, να αυξηθούν τα δρομολόγια (σήμερα είναι κάθε μία ώρα), ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όπου σημειώνεται αυξημένη μετακίνηση του πληθυσμού προς τη Βόρεια Αττική, λ.χ. Χαλκούτσι, Άγιοι Απόστολοι, κ.α., όπου το παραλιακό μετώπου αποτελεί πόλος έλξης για τους τουρίστες.

 

* Η Δέσποινα Αφεντούλη, Δρ. Κοινωνιολογίας – δημοσιογράφος, είναι Περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής – εντεταλμένη Γραφείου Τύπου.

ΠΗΓΗ: http://dhmoths.gr/autodioikisi-2/item/604-dunamiki-parembasi