Σημαντική η ανάδειξη του κτιρίου Πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Κρωπίας για ολόκληρη την Ανατολική Αττική

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

 

Το έργο με τίτλο «Αναπαλαίωση κτιρίου Πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Κρωπίας» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα ουσιαστικής, αλλά και συμβολικής σημασίας, όχι μόνο για το Δήμο Κρωπίας, αλλά και για ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

Και αυτό δεν το λέω τυχαία. Σήμερα που η χρηματοπιστωτική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα μαρτυρά την ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, για επιστροφή στις ρίζες μας, στον πολιτισμό, στη συνειδητοποίηση του ιστορικού μας παρελθόντος και της εθνικής μας ταυτότητας, στη μετάδοση της παράδοσής μας στις επόμενες γενιές.

Οφείλουμε να επενδύσουμε επιτέλους στην ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου. Ο πολιτισμός μας, μαζί με τον τουρισμό, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι το ανεκτίμητο κοίτασμα της πατρίδας μας.

Ο προ τετραετίας προϋπολογισμός είχε διαμορφωθεί σε συγκεκριμένο ύψος, θα πρότεινα ωστόσο λόγω της σημερινής κατάστασης να το δούμε ξανά.

Εξυπακούεται ότι είμαι δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου και στη μετέπειτα πορεία του και θα χαρώ να το καμαρώσουμε όλοι μαζί.

Ευχαριστώ.

* Τοποθέτηση της Δέσποινας Αφεντούλη κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 23/01/2014 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών (Παπάγου-Χολαργού). Η Δ. Αφεντούλη, Δρ Κοινωνιολογίας- δημοσιογράφος, είναι περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής- εντεταλμένη Γραφείου Τύπου.