Ο Δημήτρης Τιμολέοντος, ο «Rythmos» και η μουσική

Ο Δημήτρης Τιμολέοντος.

Το ελληνικό μουσικό συγκρότημα «Rythmos» από το Σικάγο διαγράφει μια καλλιτεχνική μουσική διαδρομή στον Ελληνισμό της Διασποράς των Η.Π.Α. Ο Δημήτρης Τιμολέοντος (Demetris Timoleontos), εκπροσωπώντας το συγκρότημα, μίλησε στον «Ε.Κ.» για τη μουσική, τις καλλιτεχνικές του επιρροές και συνεργασίες.

Οπως είπε, η σύζυγός του Χρυσούλα Τίμο (Xrysoula Timo) και ο ίδιος δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σικάγο και ευρύτερα στις Η.Π.Α. για περισσότερα από 25 χρόνια και η πρώτη τους εμφάνιση ως συγκρότημα ήταν σε έναν ελληνικό γάμο το 2010.

«Το 2010, αποφασίσαμε […] να δημιουργήσουμε […] ένα (μουσικό) συγκρότημα που θα αντικατόπτριζε και θα υποστήριζε τα ιδανικά μας, τις αισθητικές αξίες και το όραμα, αναφορικά με την ελληνική μουσική και το πώς επικοινωνεί το ελληνικό πνεύμα και ενδυναμώνει την ελληνική κουλτούρα μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς στις Η.Π.Α.», δήλωσε, τονίζοντας ότι εμφανίζονται σε ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις, γκαλά και γενέθλια.

Η Χρυσούλα Τίμο.

Είπε ότι αναζητούσαν το κατάλληλο όνομα για το συγκρότημα, το οποίο θα αντιπροσώπευε ποιοι είναι και την ενέργεια που εκπέμπουν σε κάθε ερμηνεία τους και κατέληξαν στο όνομα «Rythmos».

Εξήγησε ότι βασικός λόγος που αγάπησε με πάθος τη μουσική οφείλεται κυρίως στη μητέρα του, η οποία όπως είπε, αγαπούσε πάντα τη μουσική και είναι μεγάλη ερμηνεύτρια: «Ηταν φυσικό να ακολουθήσω αυτήν την πορεία και να εκφραστώ μέσω της μουσικής».

Διευκρίνισε ότι παίζει μουσική από επτά ετών, σπούδασε Μουσική στο Κολούμπια Κόλετζ (Columbia College), έκανε μεταπτυχιακό στη Μουσική στο Πανεπιστήμιο Νόρθερν Ιλινόις (Northern Illinois University) και βρίσκεται στη διαδικασία αιτήσεως για διδακτορικό στη Μουσική.

Ο αγαπημένος του καλλιτέχνης ήταν, όπως είπε, ο θρυλικός Στέλιος Καζαντζίδης, αλλά και οι Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Γλυκερία και άλλοι. Από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές συνεργασίες ανέφερε ότι ήταν με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Κατερίνα Στανίση και Στέλιο Διονυσίου.

Οπως ανέφερε, το κοινό τους είναι Ελληνες, Αμερικανοί, Βούλγαροι και όποιος θέλει να βιώσει την ελληνική κουλτούρα και παράδοση, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ είπε ότι εξειδικεύεται σε όλα τα είδη ελληνικής μουσικής, από το μεγάλο κλασικό ρεπερτόριο του παρελθόντος έως το σύγχρονο.

«Το δυνατό μας σημείο ως συγκρότημα είναι ότι πραγματικά απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και η θετική μας ενέργεια μεταδίδεται στο κοινό μας», είπε. Και υπογράμμισε ότι προτεραιότητά τους είναι να διασκεδάζουν όλοι χορεύοντας.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας