Ο πρόεδρος του Μπρόνξ τιμά την 25η Μαρτίου και επιφανείς ομογενείς

By Του Δημήτρη Τσάκα
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Μπρόνξ Ruben Diaz Jr., ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης το βράδυ της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα του Μπρονξ διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη» της Κοινότητας του Αγίου Πέτρου στη διεύθυνση 3245 Kingsbridge Ave, Bronx, New York, 10463 και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο από την εν λόγω κοινότητα, όσο και από την ιστορική κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο πρόεδρος και οι ομογενείς πολιτικοί θα ανακηρύξουν τον μήνα Μάρτιο Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και θα βραβεύσουν, τον ευεργέτη της κοινότητας του Αγίου Πέτρου και συνάμα πρόεδρο του ομίλου Galaxy General Construction, Στυλιανό Ζερβούδη, τη διευθύντρια του ιστορικού Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου του Μπρονξ Αν Πρόκοπ, τον Μερκούριο Αγγελιάδη, πρόεδρο της M.A. Angeliades Inc, το Γιώργο Μάνεση, ιδιοκτήτη του «Billy’s Sports Bar», την Αικατερίνη Καψή, ιδιοκτήτρια του Ανθοπωλείου «Columbia Florist» και τον Κώστα Παπαβασιλάκη ιδρυτή του φανοποιείου «Dale-Way Auto Body Center».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η δημοσιογράφος – κοινωνιολόγος, Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη, η οποία θα αναπτύξει την ομιλία με θέμα  «Η Επανάσταση του 1821: Αγώνας για την Πίστη και την Πατρίδα» (“1821 Greek Revolution: A fight for Faith and Motherland”).

Οι μαθητές του σχολείου θα ψάλουν του ψάλλουν του εθνικού ύμνους και θα τραγουδήσουν τραγούδια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Μάξιμος Πολίτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι οι προετοιμασίες της εκδήλωσης έχουν ήδη εισέλθει στην τελική ευθεία και τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Μπρονξ και οι ομογενείς πολιτικοί επέλεξαν την κοινότητά τους για να γιορτάσουν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ερωτηθείς για τους τιμώμενους επεσήμανε ότι προέρχονται και από τις δύο Ελληνορθόδοξες Κοινότητες και ότι είναι διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στην κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

«Καλούμε όλους τους ομογενείς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να γνωρίσουν από κοντά την κοινότητά μας», κατέληξε ο π. Μάξιμος.

Πηγή: Anamniseis