Πρεμιέρα της θεατρικής ομάδας του Αγίου Δημητρίου «Τα Κίτρινα Γάντια» (βίντεο)

Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη

Με την κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια», σε σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, έκανε πρεμιέρα η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Π. Πατρίδης» στις 1/06/2018.

Πριν την έναρξη της παράστασης, οι εκπαιδευτικοί Απόστολος Μαυρομμάτης και Σταυρούλα Τσούτσα, οι οποίοι επιμελήθηκαν τη σκηνοθεσία του θεατρικού έργου, καλωσόρισαν το κοινό.

«Στην κωμωδία, γελάμε επειδή είναι αστείο, αλλά και επειδή είναι αληθινό», ανέφερε η Στ. Τσούτσα, διαβάζοντας σχετικό κείμενο του Α. Μαυρομάττη, τονίζοντας ότι γελώντας κανείς με τα υπερβολικά συναισθήματα, την υστερία, τη μεγαλομανία και τη ζήλια των χαρακτήρων του έργου, ίσως γελάει κανείς και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Αν δεχτεί κανείς ότι το μέλλον είναι για πάντα, τότε το θέατρο είναι η πιο προσωρινή τέχνη, τόνισε η Στ. Μαυρομάττη, μέσα από το ίδιο κείμενο, εξηγώντας τους λόγους που καταφέρνει, ωστόσο, το δράμα να συνεπαίρνει τον θεατή: «…Το θέατρο μας διδάσκει. Μαθαίνουμε να διαβάζουμε τις γραμμές και ανάμεσά τους, […] να παρατηρούμε τους άλλους και ίσως και τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε να βγαίνουμε από τον εαυτό μας και να ζούμε ζωές άλλων.»

Το θέατρο είναι η τέχνη της απλότητας, της σεμνότητας, ακόμη και της ευσέβειας των μικρών χειρονομιών, των μικρών βημάτων, των μικρών κατακτήσεων, είπε η ίδια, διαβάζοντας το ίδιο κείμενο, καταλήγοντας ότι το θέατρο είναι η τέχνη που υπηρετούμε και όχι εκείνη που μας υπηρετεί.

Παράλληλα, ευχαρίστησαν όλους όσοι ήταν «αρωγοί» σε αυτήν την προσπάθεια και συγκεκριμένα: τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, Αρχ. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, όπως και όλους τους Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την Πέγκυ Σιμάκου και Μάγκι Λουγκάνο, την υποδιευθύντρια του σχολείου, Ελένη Καραγιώργου, το διοικητικό προσωπικό, Μαρία Δάκη και Δήμητρα Μουταφίδη, την επικεφαλής της θεατρικής ομάδας του Fairview, Ασπασία Μέλλις, τον πρόεδρο, Βαν Χριστάκο, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, τους γονείς και τους μαθητές, τον διευθυντή Λυκείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Νίκο Ανδριώτη.

Οι συντελεστές

Κατά σειρά εμφάνισης, παίζουν οι μαθητές: Ανδρέας Μούχας, Αγγελική Τζάνου, Κρυσταλλία Πασβάτη, Άρτεμη Ορκούτη, Γιάννος Μελισσουργός, Ιωάννα Πασβάτη, Χρήστος Κλιτσινίκος, Ευαγγελία Τσαγκάρη, Αντρέας Κωνσταντίνου, Σάββας Τσερκεντζίδης και Άννα Σαράντη.

Επίσης, στην παράσταση συνετέλεσαν οι: Σάββας Τσερκετζίδης (τραγούδι), Αντόρα Μιτσάκη (βοηθός σκηνοθέτη-οδηγός σκηνής), Χρήστος Γκερντούκι (οδηγός σκηνής), Ντέννις Χατζητάσης και Ζωή Μπιμπάση (φροντιστήριο) και Γιώργος Κωνταντίνου (ήχος-φώτα).

Το έργο

Κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η παθολογική ζήλια στη συζυγική σχέση.

Στην ελληνική κινηματογραφική ταινία «Τα Κίτρινα Γάντια» του 1960 είχαν παίξει – μεταξύ άλλων – οι ηθοποιοί Μάρω Κοντού, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Σταυρίδης, Μάρθα Βούρτση, Γιάννης Γκιωνάκης και Παντελής Ζερβός.

Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη

Επρόκειτο για διασκευή, του θεατρικού έργου «Η Ρένα εξώκειλε», σε σενάριο των ίδιων θεατρικών συγγραφέων – Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου – και σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

Η εταιρεία Φίνος Φιλμ, η οποία αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε ονομαστεί ως «το Χόλλυγουντ της Ελλάδας», είχε αναλάβει και την κινηματογραφική παραγωγή του έργου.

Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Οι εκπαιδευτικοί Απόστολος Μαυρομμάτης και Σταυρούλα Τσούτσα, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Στιγμιότυπο από τους παρευρισκομένους στη θεατρική παράσταση. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη
Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Δέσποινα Αφεντούλη