Στηβ Ζερβούδης: Η αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη

To Stanley Commons στο Μπρούκλιν, την κατασκευή του οποίου ανέλαβε η «Galaxy». Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το αρχείο της «Galaxy».

Ο επιχειρηματίας, Στηβ Ζερβούδης (Steve Zervoudis), επικεφαλής της εταιρείας «Galaxy» General Contractors, με έδρα το Μπρονξ, δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων εδώ και 37 χρόνια, στα δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, Μπρούκλιν, Κουίνς, Μανχάταν και Μπρονξ, εστιάζοντας στην κατασκευή οικονοµικά προσιτής στέγασης.

Ο Στ. Ζερβούδης, στο πλευρό του οποίου, εργάζονται η σύζυγός του και οι τέσσερεις γιοί του, μίλησε με τον «Ε.Κ.» για την αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του.

Οπως αναφέρει, σε περιοχές που δραστηριοποιείται, η αξία μιας μονοκατοικίας κυμαίνεται από $300.000 έως $800.000 και η τιμή μιας κατοικίας δύο οικογενειών μεταξύ $450.000 και $1.000.000.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι πολλές γειτονιές στο Μανχάταν, το Μπρούκλιν και το Κουίνς είναι πολύ ακριβές, ενώ περιοχές στο Μπρονξ είναι πιο προσιτές: «Αυτό το διάστημα, η αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη είναι πολύ δυνατή, με αποτέλεσμα οι περισσότερες γειτονιές να παρουσιάζουν σταθερότητα στις τιμές και να υπάρχουν καλές ευκαιρίες για αγορές».

Επεσήμανε ότι το Μανχάταν και γειτονιές στο Μπρούκλιν, το Κουίνς και το Μπρονξ έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, λόγω της εγγύτητάς τους στο σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέχει άνετη πρόσβαση στη χρηματοπιστωτική ζώνη της περιοχής της Γουόλ Στριτ (Wall Street) και σε περιοχές με συγκροτήματα γραφείων, καταστήματα λιανικής πώλησης και θέατρα στο κέντρο του Μανχάταν (Midtown Manhattan).

Εκτιμώντας την παρούσα χρονική περίοδο, ανέφερε ότι δεδομένης της ισχυρής οικονομίας της πόλης, η ανάπτυξη ακινήτων σε ολόκληρη την πόλη της Νέας Υόρκης και στα δημοτικά της διαμερίσματα είναι πολύ ισχυρή.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου του Αποστόλου στο Μπρονξ την κατασκευή του οποίου ανέλαβε η «Galaxy». Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το αρχείο της «Galaxy».

Αναφορικά με τις δημογραφικές μεταβολές που παρουσιάζονται στη Νέα Υόρκη, σε σχέση με το παρελθόν, ανέφερε ότι λόγω της δυνατής οικονομίας της πόλης, ο πληθυσμός της Νέας Υόρκης έχει γίνει οικονομικά, εθνικά και φυλετικά ποικιλόμορφος. Επιπλέον, είπε ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο νεότερο ανθρώπινο δυναμικό που αναπτύσσεται στην πόλη, λόγω της εξέλιξης του τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένοι από τους παράγοντες, εξαιτίας των οποίων, ο κόσμος μετακινείται, είπε ότι είναι επειδή, άλλαξαν δουλειά, ήθελαν να είναι κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτοκινητόδρομους, ήθελαν μεγαλύτερο διαμέρισμα, επέλεξαν να μετακομίσουν σε μία μονοκατοικία στα προάστια, ήθελαν να είναι κοντά σε καλύτερα σχολεία και να ζήσουν σε μια ασφαλέστερη γειτονιά με πάρκα, εγκαταστάσεις αναψυχής και άλλες παροχές που εξυπηρετούν την οικογενειακή ζωή.

Μιλώντας για το ποιες περιοχές επιλέγουν οι Ελληνοαμερικανοί, είπε ότι ενώ η Αστόρια και το Κουίνς κατοικήθηκαν από μεγάλο αριθμό ελληνικού πληθυσμού, οι Ελληνοαμερικανοί επέλεξαν να ζήσουν σε πολλές γειτονιές στη Νέα Υόρκη και στα προάστιά της, συμπεριλαμβανομένου του Λονγκ Αϊλαντ, καθώς και στη Νέα Ιερσέη.

Αναφερόμενος στα ποιοτικά στοιχεία που κάνουν μία περιοχή περιζήτητη, υπογράμμισε ότι είναι τα καλά σχολεία, η ασφάλεια, οι χαμηλοί φόροι ακίνητης περιουσίας, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα οικονομικά κέντρα, στα πάρκα και σε άλλες παροχές.

Πρόσθεσε επιπλέον πως «εκτιμάται ότι περίπου 5.000 νέα διαμερίσματα θα κατασκευαστούν στη Νέα Υόρκη έως το τέλος του 2018».

Οσον αφορά την ανάπτυξη του τομέα ενοικιαζόμενης στέγης, υποστήριξε ότι αυτό το χρονικό διάστημα, υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και condominium που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες από μεμονωμένα άτομα και οικογένειες με υψηλό εισόδημα, ενώ αναφορικά με την εταιρεία του, είπε:

«…Η ‘Galaxy’ κτίζει και αναπτύσσει κτίρια με διαμερίσματα χρηματοδοτούμενα από το Σίτι της Νέας Υόρκης (City of New York), με χαμηλό επιτόκιο, που μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε διαμερίσματα για οικογένειες της εργατικής και μεσαίας τάξης».

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας