Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Κυριακή το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Πολιτική /Γενικά / Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2014 23:00

Για νέα εποχή έκανε λόγο η Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Κυριακή το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

«Εργαστήρι δημοκρατίας», αλλά και «ισχυρό συνδετικό κρίκο με τους πολίτες», χαρακτήρισε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά την πρώτη συνεδρίασή του, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δίνοντας το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει.

«Με τη συνεδρίαση αυτή ξεκινά μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών», δήλωσε στην σύντομη τοποθετησή της η κα. Δούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Αναλυτικά, μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν:
• Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Θεόδωρος Σχινάς («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Αντιπρόεδρος ο κ. Χάρης Δαμάσκος («ΑΤΤΙΚΗ») και
• Γραμματέας η κ. Φωτεινή Βρύνα («180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ»).

Η διαδικασία διεκόπη και η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε για τη Δευτέρα, στις 15:00. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τέλος, χρέη εφορευτικής επιτροπής ανέλαβαν οι κ.κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, Μαρία Χριστάκη, Φώτης Χρυσικός, Δέσποινα Αφεντούλη και Νικόλαος Κωστόπουλος.

ΠΗΓΗ: http://www.ant1news.gr/news/Politics/article/362582/gia-new-epoxi-ekane-logo-i-doyroy-sto-perifereiako-symboylio