Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα τίμησε την εθνική εορτή στις 28/10/2018.

Ειδικότερα, έγινε Δοξολογία από τον π. Πήτερ Παπανικολάου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από τη Δρ Δέσποινα Αφεντούλη, με θέμα τη συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και προβολή σχετικής ταινίας μικρού μήκους στον χώρο εκδηλώσεων της Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία της, η Δρ Αφεντούλη ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι η συλλογική αντίσταση του Ελληνισμού αποδεικνύει τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν είμαστε ενωμένοι: «Ο ελληνικός λαός με δύναμη ψυχής αντιμετώπισε όχι μόνο τις πανίσχυρες στρατιωτικά Ιταλία και Γερμανία, αλλά ταυτόχρονα την Αλβανία και τη Βουλγαρία, αλλάζοντας αποφασιστικά τη ροή της Ιστορίας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.»

«Η γενιά του 1940 αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους, γιατί μας διδάσκει την αξία προάσπισης των υψηλών ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας», είπε η Δρ Αφεντούλη, τονίζοντας ότι την ίδια ημέρα εορτάζεται η Αγία Σκέπη, προστάτιδα των Ελλήνων.

 

 

 

 

 

Η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη, μιλώντας για τη συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κοινότητα του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στις 28/10/2018.