Η κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής τίμησε την Αννα Πρόκοπ για την προσφορά της (βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο GAI. Από αριστερά διακρίνονται: π. Αναστάσιος Πουράκης, Α. Πρόκοπ, γενικός πρόξενος Δρ Κ. Κούτρας, γενικός πρόξενος Α. Φαίδωνος – Βαντέ, π. Σύλβεστρος Βερβέρης, Σ. Ζάρβου, Στ. Γεωργιάδης, Β. Γεωργιάδου, Δ. Αθανασιάδη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

ΜΠΡΟΝΞ. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής και το ΡΤΟ (Οργανισμός Γονέων και Δασκάλων) του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (Greek American Institute / GAI), διοργάνωσαν εκδήλωση, με τίτλο «Evening of the Arts» (Βραδιά των Τεχνών), στο πλαίσιο της οποίας, τιμήθηκε η Διευθύντρια του GAI, Αννα (Αναστασία) Πρόκοπ, για τα 42 έτη προσφοράς της στο Ινστιτούτο, 16 χρόνια εκ των οποίων υπηρετεί ως διευθύντρια.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με την υποδιευθύντρια του GAI, Σύνθια Δάφνη (Cynthia Dafnis) να καλωσορίζει το κοινό. Οι δάσκαλοι ανέγνωσαν ποιήματα και οι μαθητές έδωσαν τη δική τους ερμηνεία. Οι μαθητές της 7η και 8ης τάξης, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «The Circus of Life» σε κείμενο του John Attanas και σκηνοθεσία-χορογραφίες της Ιωάννας Κυριάκου.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο χώρος διακοσμήθηκε με καλλιτεχνικές δημιουργίες της 8ης τάξης, υπό τη καθοδήγηση της Αννας Πρόκοπ και τα βίντεο επιμελήθηκε η Jessica Papaelias. Ευχαριστίες εκφράστηκαν στους Michael Pappas, Alexandra Lacas, Delia Siino, Dobronranov, PTO και στο προσωπικό του GAI.

Ο π. Σύλβεστρος Βερβέρης, Αρχιμανδρίτης και ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, είπε ότι η εκδήλωση σημαίνει πολλά για όλους και ιδιαίτερα για τον ίδιο. Για την κ. Πρόκοπ είπε ότι «το σχολείο το ανέδειξε, το προέβαλε, το έφερε σε ένα επίπεδο πολύ θαυμαστό, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι … Η μεγαλύτερή μας ευχή, να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της συντάξεώς της, με υγεία και ευτυχία».

Ο π. Αναστάσιος Πουράκης, εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, είπε ότι με την Α. Πρόκοπ ήταν συμμαθητές στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου και εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπό της.

Διακρίνονται από αριστερά: Γεν. Πρόξενος Δρ Κ. Κούτρας, Α. Προκόπ, π. Συλβέστερ Βερβέρης, Γεν. Πρόξενος Α. Φαίδωνος – Βαντέ, Σ. Ζαρβού. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, αναφερόμενος στην προσφορά της κ. Πρόκοπ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και λυπημένος, γιατί το να χάνεις ένα τέτοιο στέλεχος της εκπαίδευσης, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς, νομίζω ότι το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο».

Ο Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, τους συνεχάρη για την εκδήλωση, όπως και την Α. Πρόκοπ για το έργο που έχει επιτελέσει.

Η Σοφία Ζάρβου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Κοινότητας, μετέφερε τις ευχές τους Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά της Α. Πρόκοπ. Η κ. Ζάρβου ανέφερε ότι η κ. Πρόκοπ «έφερε το σχολείο σε ένα επίπεδο που δεν το φανταζόμασταν … Της εύχομαι υγεία, χαρά… και να μας έρχεται κάπου-κάπου».

Διακρίνεται ο σύζυγος της Α. Προκόπ, Μάικλ Πρόκοπ, και άλλα μέλη της οικογένειάς της. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Η Αικατερίνη Αργυρού, πρόεδρος του PTO, είπε ότι «είναι εδώ και οι απόφοιτοι (Alumni) για να την αποχαιρετήσουν, να της ευχηθούμε. Είναι ένα εκπληκτικό άτομο, εξαιρετική διευθύντρια. Θα μας λείψει».

Ο John Attanas, υποδιευθυντής του GAI, ο οποίος από τον Σεπτέμβρη αναμένεται να αναλάβει χρέη Διευθυντή του GAI, είπε: «Η κυρία Πρόκοπ, σημαίνει τα πάντα για εμένα: Είναι μια υπέροχη διευθύντρια, εξαιρετική δασκάλα, φίλη και μέντορας. Ξέρουμε τι θέλει και ξέρει τι θέλουμε. Εύχομαι να έχω την επιτυχία που έχει, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις κάποιον που έχει γίνει θρύλος. Είναι θρύλος, επειδή είναι πολλά χρόνια και έχει δώσει τη ζωή της στο σχολείο».

Η Σύνθια Δάφνη, υποδιευθύντρια GAI, εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή, όπως είπε «Η κυρία Πρόκοπ έχει επίδραση σε πολλούς, στο σχολείο, στην κοινωνία, έχει βοηθήσει τα παιδιά, τις οικογένειες, τους δασκάλους, μας έχει βοηθήσει όλους και της χρωστάμε πολλά, ήταν σαν τη μητέρα που προστάτευε όλα τα παιδάκια της».

Οι μαθητές της 7η και της 8ης τάξης, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «The Circus of Life» σε κείμενο του John Attanas και σκηνοθεσία και χορογραφίες της Ιωάννα Κυριάκου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο Στέφανος Γεωργιάδης, πατέρας της Α. Πρόκοπ, είπε ότι η κόρη του ήθελε να γίνει δασκάλα από πέντε χρονών: «Είναι πάντοτε τιμή μου και την αγαπώ».

Η Βασιλική Γεωργιάδου, μητέρα της Α. Πρόκοπ, ευχήθηκε με τη σειρά της στην κόρη της και «εις ανώτερα».

Ο Μάικλ Πρόκοπ, σύζυγος της Α. Πρόκοπ: «Οπως η Αννα (Πρόκοπ), είμαι μέρος του GΑΙ τα τελευταία 42 χρόνια, είναι μέρος και της δικής μου οικογένειας και μπορώ περήφανος να πω ότι είμαι μέλος αυτής της όμορφης οικογένειας».

Η Αννα Πρόκοπ, διευθύντρια του GAI, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τον πατέρα της που, όπως είπε, της μετέδωσε την αγάπη για τη μάθηση: «Εχω ανάμεικτα συναισθήματα. Λυπάμαι που φεύγω και ξέρω ότι είναι η ώρα να φύγω για να αναλάβουν νέοι άνθρωποι, αλλά ξέρω ότι αυτή είναι μια νέα φάση της ζωής μου τώρα που πρέπει να ξεκινήσω. Αλλά αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου τα τελευταία 42 χρόνια. Επομένως, θα μου πάρει χρόνο να το συνηθίσω».

Η Χορωδία του GAI ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Louis Armstrong, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Μουσικής, Θάνου Κοκκάλα. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Αναφορικά με τα βίντεο που της αφιερώθηκαν, είπε ότι ένιωσε συναισθηματικά φορτισμένη. Παράλληλα, έδωσε ορισμένες συμβουλές προς τους επόμενους που θα αναλάβουν: «Πάντα είχα την πολιτική ανοικτών θυρών για τους γονείς. Ο,τι σας ζητηθεί από το διδακτικό προσωπικό, πρέπει να το ακολουθείτε και εσείς … γιατί τότε καταλαβαίνετε τι κάνουν και εκείνοι καταλαβαίνουν τη δουλειά τους».

Η Καλλιόπη Δασκαλάκη, ταμίας του PTO, μιλώντας για την Α. Πρόκοπ, είπε: «Δεν είναι ποτέ για τον εαυτό της, είναι πάντα για τα παιδιά. Μια δασκάλα και διευθύντρια σαν την Α. Πρόκοπ δεν μπορούμε ποτέ να την αντικαταστήσουμε».

Ο James Vacca, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης και λέκτορας Αστικών Σπουδών (Urban Studies) στο Queens College του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της ΝΥ ανέφερε: «Η κυρία Πρόκοπ είναι θησαυρός… Είναι αφοσιωμένη, αγαπάει τη δουλειά της, αγαπάει τα παιδιά, είναι ικανή και επαγγελματίας».

Ο Γιάννης Κορρές, πρώην πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυρία Πρόκοπ ήτανε δασκάλα από μικρό κορίτσι εδώ και δίδαξε τις κόρες, την εγγονή και τον εγγονό μου … Της ζήτησα να γίνει διευθύντρια… ήταν έξυπνη, αυστηρή, ειλικρινής, καλή μάνατζερ. Ημουνα 100% βέβαιος πώς θα ήταν τέλεια να γίνει διευθύντριά μας».

Ο Σπύρος Δημητράτος, πρώην πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ είπε ότι «ήμουν μαθητής της πρώτης τάξης που έκανε μάθημα ως δασκάλα η κυρία Πρόκοπ στο GAI. Είναι η καλύτερη δασκάλα που είχα».

Η Δέσποινα Αθανασιάδη, πρώην διευθύντρια του GAI, υποδιευθύντρια της οποίας ήταν η Α. Πρόκοπ είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και εύχεται στην Α. Πρόκοπ πάντα τα καλύτερα.

Ο Θάνος Κοκκάλας, δάσκαλος Μουσικής, είπε ότι «την κυρία Πρόκοπ την ξέρω 11 χρόνια, ήταν τιμή για εμένα που μπόρεσα να παρουσιάσω κάτι για αυτήν σήμερα».

Η Ιωάννα Κυριάκου, δασκάλα Χορού, είπε ότι είναι πολύ περήφανη για τα παιδιά σήμερα, γιατί ήταν πολύ δύσκολα αυτά που έκαναν, αλλά και για τη δουλειά που κάνουν οι άλλοι δάσκαλοι.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων ήταν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στο Ουάσιγκτον Χάιτς, π. Δρ Νικόλαος Καζαριάν και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης, Mark Gjonaj, ο οποίος επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην Α. Πρόκοπ.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας