Νέα Υόρκη: Εικαστική έκθεση στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Αποστολέας-Παραλήπτης» είναι ο τίτλος της ομαδικής εικαστικής έκθεσης των Ι. Κυθραιώτου, Θ. Παπαδοπούλου και Ε. Τσιγαρίδου, που διοργάνωσαν το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, στο Σπίτι της Κύπρου στη Νέα Υόρκη στις 21 Ιουνίου 2017 το απόγευμα.

Η έκθεση έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Βασίλειου Φιλίππου, με τη στήριξη του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα στη Λευκωσία.

«Ο τίτλος της έκθεσης αντικατοπτρίζεται καθώς οι τρεις καλλιτέχνες ενεργούν τόσο ως αποστολείς όσο και ως παραλήπτες», αναφέρει στην έκδοση με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, συμπληρώνοντας ότι «Ο καλλιτέχνης-αποστολέας ταυτίζεται με το έργο του, το οποίο φανερώνει ανεξάρτητα τη δική του εικόνα στο θεατή-παραλήπτη».

Την έκθεση χαιρέτισαν και τίμησαν – μεταξύ άλλων – με την παρουσία τους Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Βασίλειου Φιλίππου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός, ο Διάκονος του Αρχιεπισκόπου, Ιερολογιώτατος Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Σία Παπατριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των Paradisiotis Ltd στην Κύπρο και Atlantic Bank στη Νέα Υόρκη.

Φωτογραφία: Δέσποινα Αφεντούλη.

ΠΗΓΗ: http://www.newgreektv.com/2013-09-18-19-03-02/2013-09-18-19-06-01/item/22796-new-york-eikastiki-ekthesi-sto-prokseneio-tis-kypriakis-dimokratias