Τιμήθηκε η Ημέρα Μητέρας στην κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τζάκσον Χάιτς

Τιμήθηκε η Ημέρα Μητέρας στην κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τζάκσον Χάιτς

Εθνικός Κήρυξ (Από αριστερά:) Ιωάννα Ελισσαίου (Ioanna Elissaios), Μαρία Σινάνη (Maria Sinani), Φώτης Γερασόπουλος (Fotios Gerasopoulos), Γεωργία Σιδερίδη (Georgia Siderides), Άννα Βαρυτίμου (Anna Varytimou), Ελένη Πόλη (Eleni Poly), Νίκη Σουρέλου (Niki Sourelos) και Νίκη Κυριαζοπούλου (Niki Kyriazopoulos). Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΑΪΤΣ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας εντός του Ιερού Ναού της κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά την τέλεση του Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Θωμά (9 Μαΐου 2021).

Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας, Γεωργία Σιδερίδη, φέτος, επιλέχθηκε να τιμηθεί η Αννα Βαρυτίμου, μητέρα του ιερατικού προϊστάμενου της συγκεκριμένης κοινότητας, π. Γεδεών Βαρύτιμου, στην οποία και επέδωσε άνθη. «Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Μητέρας […], να είστε καλά και Χριστός Ανέστη», ευχήθηκε μέσω του «Ε.Κ.» η Γεωργία Σιδερίδη.

Εμφανώς συγκινημένη, η Αννα Βαρυτίμου αποδέχθηκε τα άνθη και ευχαρίστησε για την τιμή, ενώ λίγο αργότερα, ανέφερε σχετικά στον «Ε.Κ.»: «Ευχαριστώ πολύ τη Φιλόπτωχο. Με συγκινήσανε, δεν το περίμενα».

Εθνικός Κήρυξ Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας της μητέρας στην Κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη στο Τζάκσον Χάιτς. (Από αριστερά:) Γεωργία Σιδερίδη (Georgia Siderides), π. Γεδεών Βαρύτιμος (Fr. Gedeon Varytimos) και Άννα Βαρυτίμου (Anna Varytimou). Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο π. Γεδεών εξέφρασε τις ευχαριστίες και τις ευχές του μέσω του «Ε.Κ.»: «…Ηταν μια πολύ ωραία έκπληξη που έκανε η Φιλόπτωχός μας, με την πρόεδρο κα Γεωργία Σιδερίδη και την ευχαριστώ πάρα πολύ, διότι οι γονείς μου είναι αυτές τις ημέρες εδώ […] και έτσι, επ’ ευκαιρία η Φιλόπτωχος ήθελε να τιμήσει τη μητέρα μου. Εύχομαι σε όλες τις μητέρες του κόσμου χρόνια πολλά. Η λέξη μάνα είναι ιερή, μέσα στην οικογένεια. Είναι εκείνη που πάντα θα προσέχει, όσο και να μεγαλώσουν, τα παιδιά της. Είναι αυτή που τρέχουμε και εμείς σαν παιδιά να μπούμε στην αγκαλιά της, όταν κάτι μας προβληματίζει».

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Φώτης Γερασόπουλος, ευχήθηκε σχετικά μέσω του «Ε.Κ.»: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες της μητέρες του κόσμου, να είναι καλά με υγεία. Φυσικά σήμερα, εδώ, η ενορία μας τίμησε την κα Αννα Βαρυτίμου που τυχαίνει να είναι η μητέρα του ιερέα μας και φυσικά όλες τις μητέρες, στις οποίες με ένα λουλουδάκι ευχηθήκαμε χρόνια πολλά […].».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ